Satsa på vintagetapeter

På den här sidan samlas de som är intresserade av historia. Många som har ett historieintresse föredrar också äldre inredning som påminner om svunna tider. Vill du göra om i ditt hem och vill göra det med en gammaldags stil kan du till exempel välja tapeter som är inspirerade av äldre tapeter. Nedan kan du läsa mer om det.

Hitta passande tapeter

Det finns tapeter för hemmets alla rum. Du hittar till exempel tapeter sovrum på nätet där utbudet är som störst. Om du vill ha tapeter som går i en gammaldags stil ska du välja tapeter med mönster. Allra helst ska du välja tapeter med mönster av blommor och växter om du vill inreda med en gammaldags stil. Oavsett vilket mönster du väljer så kan du välja och vraka mellan många olika färger och färgkombinationer. Det finns till exempel tapeter som är mer neutrala och passar till det mesta. Men om du vill få in en färgklick i hemmet kan du också välja en tapet med mer färg i sig. Förr använde man till exempel färgstarka tapeter i vardagsrummet och sovrummet.

Börja tapetsera

Så snart som du har fått hem de tapeter du valt ut är du redo att börja tapetsera. Det är betydligt lättare att tapetsera än vad du kan tro. Men du behöver en del utrustning såsom tapetklister och något att skära tapeterna med. Det är också praktiskt att ha ett tapetbord. Se till att skära ut dem på ett jämnt sätt och mönsterpassa när du sätter upp dem så kommer du få ett bra resultat.