Begravningshistoria

Begravning benämdes förr som jordfästning. Det var en ceremoni inför själva gravsättningen av en avliden person. Det finns flertalet begravninsgriter och vilken som är lämplig att använda beror främst på religion och tro. Om du står inför att ordna en begravning är ett tips att anlita Lova begravningsbyrå i Stockholm. Lova Begravningsbyrå i Stockholm erbjuder trygg rådgivning som är personlig. Du kan få hjälp via webben, telefon eller boka ett personligt möte. Oavsett vad du vill ha för typ av begravning kan Lova Begravningsbyrå i Stockholm hjälpa dig att ordna en minnesvärd och fin begravning. De kan bidra med både mycket och lite hjälp, du bestämmer.

Jordbegravning var vanligast förr

Genom åren har sättet att begrava människor skiftat i Sverige. Sedan Sverige blev ett kristet land var det främst jordbegravningar som kyrkan anordnade som gällde. Den svenska jordbegravningen och traditioner kring den uppstod 1686 och från 1800-talet var jordbegravningar den enda formen av jordfästning i Sverige.

Kremering är vanligt idag

I många år var Svenska Kyrkan stark motståndare till kremering och i mitten av 1900-talet var fortfarande jordbegravningar vanligast. Numera är kremering också vanlig inom kyrkan. Det är faktiskt ungefär 83 procent som väljer kremering framför jordbegravning. Nu är det lika vanligt med borgerlig begravning som att ha en begravningsgudstjänst i kyrkan.