Oron för elpriser stör utbildningen

Allt fler oroas av ekonomin på grund av att främst elpriserna har skjutit i höjden det senaste året. Oron för ekonomin påverkar många delar av livet såsom utbildning, jobb och relationer. Om du just nu påbörjat en kurs i historia och finner det omöjligt att koncentrera dig på kursen på grund av ekonomin, så kommer här nedan några tips på hur du kan förbättra din ekonomiska situation.

Att plugga historia – omöjligt med oro för ekonomin

När man pluggar är det jätteviktigt att ha möjligheten och förmågan att ta in det man läser. Att försöka plugga historia när man samtidigt är orolig för ekonomin är svårt då man lätt blir disträ och tänker på det jämt. Många oroar sig just nu för ekonomin och det är inte så konstigt. Elpriserna är skyhöga och förväntas stiga ännu mer. Redan nu kämpar många med att få ekonomin att gå ihop, men eftersom man kan förvänta sig ännu högre elpriser i vinter så skapar det stor ångest. Oavsett vad man pluggar och oavsett vad man oroar sig för, så är det inte en lätt uppgift att försöka koncentrera sig på plugget när hjärnan bara vill fokusera på det negativa eller det man är rädd för.

Så kan du klara elpriserna nu och i framtiden

Om elräkningen är en stor utgift som oroar dig så är det dags att se över din ekonomiska situation ordentligt. Även om du inte tror att det finns så mycket att göra åt din ekonomiska situation så gör det faktiskt det. Här är några exempel:

  • Spara på elen.

Det bästa sättet att få ner priset för elen är att vara extremt snål med hur elen används.

  • Byt till bättre elbolag.

Lägre elpriser finns hos vissa elbolag men det gäller att hitta dem. Jämför och välj ett billigare elbolag.

  • Skaffa energilampor.

Energilampor drar betydligt mindre än vanliga lampor. De är lite dyrare, men håller länge och är billigare i drift.

  • Kolla huvudsäkringen.

Vilken huvudsäkring har du? Har du en för stor huvudsäkring finns det risk att du betalar flera hundra kronor i månaden helt i onödan.

  • Byt elavtal.

Har du rörligt elavtal så kan du byta det till ett fast. Ha inte kvar ditt rörliga elavtal i förhoppning om att elpriset kommer gå ner för det finns inga tecken på att så är fallet den närmaste tiden. Dessutom är det rörliga så pass mycket högre nu att du tjänar på att ha fast från dag ett.